Stichting ''Jij Speelt de Hoofdrol''
Uitgelichte dienst

Stichting ''Jij Speelt de Hoofdrol''

Stichting Jij Speelt de Hoofdrol is een toegewijde stichting, opgericht door en voor (ex-)borstkankerpatiënten, met als doel het aanpakken van uitdagingen waarmee (borst)kanker patiënten worden geconfronteerd na de diagnose, tijdens de behandeling en ver daarna.
De missie van de stichting is gericht op het vinden van oplossingen en het bieden van ondersteuning aan (ex-)borstkankerpatiënten. 

Stichting "Jij Speelt de Hoofdrol" - Van patiënten, voor patiënten  

In 2015 organiseerde Stichting Jij Speelt de Hoofdrol het eerste borstkankersymposium, een mijlpaal in hun inzet voor (ex-)borstkankerpatiënten.
Dit symposium biedt een platform voor kennisoverdracht en de ontmoeting tussen (ex-)borstkankerpatiënten, professionals uit de zorg en lotgenoten.
Het evenement staat centraal in de missie van de stichting, waarbij het delen van informatie en ervaringen een cruciale rol speelt.

Het borstkankersymposium van Stichting Jij Speelt de Hoofdrol gaat verder dan alleen medische aspecten; het legt de nadruk op het creëren van een ondersteunende gemeenschap.
De deelnemers hebben de gelegenheid om waardevolle connecties te leggen met zowel zorgprofessionals als anderen die vergelijkbare uitdagingen hebben ervaren.
Zo draagt het symposium bij aan de algehele missie van de stichting om (ex-)borstkankerpatiënten te empoweren en hun levenskwaliteit te verbeteren. 
Een belangrijk aspect van hun inzet ligt op het bevorderen van de plaats van (ex-)borstkankerpatiënten op de arbeidsmarkt.
Youtube 2048 x 1152 px
Stichting Jij Speelt de Hoofdrol speelt een cruciale rol door professionals in te zetten die deze vrouwen en mannen, die zijn getroffen door kanker, begeleiden bij vraagstukken met betrekking tot werk.
Zij doen dit vanuit de besloten Facebookgroep Kanker en Werk.
Hierdoor kunnen zij weloverwogen keuzes maken en krijgen ze antwoorden op hun vragen. Deze ondersteuning is van onschatbare waarde voor (ex-)borstkankerpatiënten, omdat het hen helpt een actieve rol te spelen in de samenleving en een positieve impact te hebben op hun professionele leven na de uitdagingen van kanker. 
Tw 400x400 jij speelt de hoofdrol
Meer weten over het borstkankersymposium, de besloten facebookgroep, de podcasts of webinars, ga naar www.jijspeeltdehoofdrol.nl.
Reageren?
Log in of maak (gratis) een account aan om te kunnen reageren en reacties van anderen te kunnen lezen! Account aanmaken