Op (mini) fietsvakantie

Op (mini) fietsvakantie

Met ontspanning en inspanningEven bijtanken

Afgelopen weekend was het prachtig weer.
De zomer van 2022 gaat nu al warm de boeken in en is een zomer die tot nu toe al extreem warm is. Heerlijk! Ik mag het warme weer wel.
De agenda in het weekend was (bijna) leeg en reden te meer om erover na te denken om een tocht op de fiets te gaan maken.
De voorbije maanden waren vol en druk geweest en ik merkte dat ik toe was aan ontspanning, rust, vakantie maar ook inspanning.

Op persoonlijk vlak gebeurde er van alles; mijn ouders werden ziek, mensen in mijn directe omgeving kregen te maken met ziekte of kwamen helaas te overlijden. Dan word je weer erg op de proef gesteld.
Daarnaast was het druk op en met het platform Kanjer.nl en het magazine. Ik organiseerde tevens de verreden Kanjer-fietstocht voor de lancering van het magazine en online platform begin juni.  Voor dit alles kwamen veel strakke deadlines kijken. 
Dit alles bij elkaar had wel wat van me gevraagd en merkte het aan alles, zowel mentaal als fysiek. 
Daarom besloot ik om zaterdagmiddag op de wielrenfiets te stappen, op naar inspanning in combinatie met ontspanning. 

Op naar Zeeland

Goede vrienden van me hebben een huisje aan de Zeeuwse kust, en is een mooie fietstocht van ongeveer 115 km.
Met de rugzak op, stapte ik zaterdag op mijn fiets onderweg naar de Zeeuwse kust.
Dan zie je weer dat Nederland, in dit geval Zeeland en natuurlijk Brabant, zo mooi zijn.
Je hoeft niet ver weg om van al het schone om ons heen te genieten.
'Blijf bij jezelf' wordt er vaak gezegd. Zo vind ik ook dat je gerust mag zeggen: blijf in de buurt (van jezelf). In je eigen omgeving is genoeg moois om te ontdekken. Met een frisse blik waardeer je weer al het moois waar je misschien gewend aan bent geraakt.

De tocht was mooi, maar soms ook zwaar en pittig. Een felle zon, maar ook wind, zorgde ervoor dat je op tijd moest drinken en af en toe wat eten. Voorafgaande aan de rit had ik me goed ingesmeerd om verbranding te voorkomen.
Naarmate het aantal kilometers optelde, werd het hoofd juist lichter. Fietsen kost lichamelijk veel inspanning, maar voor je hoofd voelt het juist bevrijdend.
Na een gezellige zaterdagavond en een goede nachtrust, besloot ik de zondag op het heerlijke zonnige Zeeuwse strand door te brengen. Ik vond dat ik de ontspanning verdiend had na zowel de fysieke als de mentale inspanning van de afgelopen tijd.
Dat laatste blijft er van oudsher ook wel in, en vind dit vaak ook wel prettig dat gevoel.
Je blijft er scherper en actief bij om eerst het te behalen doel en dan de verdiensten te ervaren.

Kanjer-fit

In de namiddag weer teruggefietst richting Brabant. Zondagavond was ik weer thuis.
Een heerlijke inspanning gecombineerd met ontspanning in een mini-fietsvakantie in eigen land. Ik kon er weer fris tegenaan op maandag en voelde me weer Kanjer-fit! 

Wil je ook zo'n mooi Kanjer-wielershirt? Steun Kanjer en bestel het in onze webshop
https://kanjer.nl/wielershirt-a5.
Of voor meer informatie of bestellingen op info@kanjer.nl
Corina Roelands | Oprichter Kanjer.nl
Corina Roelands is oprichter van Kanjer.nl nadat ze ervaringsdeskundige werd van de ziekte kanker. Corina is nazorgcoach, ondernemer, auteur van het boek ''Neeltjes-Tour'', vrijwilligster in het Familiehuis Daniel Den Hoed (nabij het Erasmus MC) en ...
Meer van deze auteur
Reageren?
Log in of maak (gratis) een account aan om te kunnen reageren en reacties van anderen te kunnen lezen! Account aanmaken