OLaR Leefstijlinterventie
Uitgelichte dienst

OLaR Leefstijlinterventie

OLaR Leefstijltraject: uw ondersteuning voor een gezondere leefstijl na kanker


Wij begrijpen dat de weg naar herstel na een oncologische behandeling uitdagend kan zijn. In deze specialisatie van het CooL-programma ondersteunen we u bij het bereiken van uw doelen met betrekking tot het verbeteren van uw kwaliteit van leven en gewichtsverlies/-behoud na het afronden van een curatieve behandeling voor kanker. Dit doen we op verschillende locaties door het land. 

Wat is het OLaR Leefstijltraject? 

Het Oncologisch Leefstijltraject (OLaR) biedt een unieke benadering voor mensen die de ziekte kanker hebben gehad en daarnaast overgewicht hebben. Het OLaR programma combineert verschillende leefstijl gerelateerde onderwerpen, zoals voeding, slaap, stressbeheer en lichaamsbeweging. Deze onderwerpen worden aangevuld met kanker gerelateerde onderwerpen, zoals coping, aanhoudende vermoeidheidsklachten en andere restklachten die invloed hebben op uw kwaliteit van leven. Het tweejarig traject is ontworpen met twee doelen voor ogen: het verbeteren van kwaliteit van leven en gewichtsverlies of -behoud. 

Waarom zou u deelnemen aan OLaR? 

Vergoede deelname: Deelname aan OLaR wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en heeft geen invloed op uw eigen risico. Een BMI boven de 25 is een vereiste. 
Blijvende gedragsverandering: Samen met een van onze ervaren leefstijlcoaches stelt u realistische doelen en leert u vaardigheden om gezonde gewoonten op lange termijn te behouden. 
Deskundige begeleiding: OLaR biedt u de expertise van een gespecialiseerde leefstijlcoach. Deze professional heeft ervaring in het begeleiden van deelnemers die een curatieve behandeling hebben afgerond en heeft daarnaast kennis van zowel lichamelijke als psychosociale problematiek. 
Ondersteuning in kleine groepen: Het traject wordt gegeven in kleine groepen van 8-10 personen. Deze kleinschaligheid creëert een ondersteunende en vertrouwelijke omgeving waarin u ervaringen kunt delen en persoonlijke aandacht kan krijgen. 

Hoe werkt het? 

Het OLaR Leefstijltraject omvat een behandelingsfase van 8 maanden, gevolgd door een onderhoudsfase van 16 maanden. Tijdens deze periode behandelen we diverse onderwerpen om uw leefstijl te verbeteren op de onderwerpen waar uw behoefte ligt. Indien nodig, werken we samen met andere gespecialiseerde zorgverleners, zoals diëtisten, fysiotherapeuten of psychologen, altijd in overleg met u en altijd in samenwerking met elkaar. 

Bent u klaar om de regie over uw gezondheid terug te nemen? 

Bent u er klaar voor om te beginnen? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op of bezoek de website om te bekijken op welke locaties het OLaR leefstijltraject te volgen is.

Logo kanjer 002
Reageren?
Log in of maak (gratis) een account aan om te kunnen reageren en reacties van anderen te kunnen lezen! Account aanmaken