“Lange wegen en steile bergen, maar ook een goede afloop”
Uitgelicht product
Corina Roelands uit Zundert (koosnaam ‘Neeltje’) is 44 als ze te horen krijgt dat ze borstkanker heeft. Vanuit haar sportieve achtergrond beschrijft ze het gevecht tegen de ziekte en de weg naar herstel in haar boek ''Neeltjes Tour'' als een sportevenement. Met haar boek hoopt ze mensen te helpen die dezelfde diagnose krijgen en wil ze gezonde mensen waarschuwen dat ze onverwachte waarnemingen aan hun lichaam serieus moeten nemen. Corina’s verhaal gaat over lange wegen en steile bergen, maar ook over een goede afloop.
1995

Neeltjes-Tour

Dat één op de zeven vrouwen in Nederland borstkanker krijgt, is bekend. Maar wat gebeurt er precies wanneer borstkanker is geconstateerd? Hoe ziet het leven van een vrouw van 44 eruit die volop in het leven staat met gezin, familie, sporten, werk, sociaal leven met vrienden en vriendinnen na de diagnose borstkanker? Hoe veranderd iemands leven dan? Sport is de grote passie van Neeltje (Corina) en wielrennen haar grote hobby. 2012 zou het jaar worden van het beklimmen van de Pyreneeën. Nadat ze in 2011 de Mont Ventoux, en 2010 de Alpe D’Huez heeft beklommen. In 2012 moet ze onverwacht een andere berg gaan beklimmen en wordt het voor haar gevoel ook een tour die ze gaat maken. Ook het feit dat (erg frappant) het behandeltraject van haar ziekte van maart tot november loopt, precies in het wielerwegseizoen.

“wat gebeurt er precies wanneer borstkanker is geconstateerd?”


Regelmatig stuurt ze een e-mail over het verloop van de ziekte en de behandelingen naar familie, vrienden en bekenden en stimuleerden haar hier iets mee te doen. Er worden veel verhalen geschreven over kanker, maar vaak met een slechte afloop en wil graag haar verhaal laten horen met een goede afloop. Vandaar dat ze later besluit er een boekje over te schrijven. De koosnaam van haar vader (Neeltje) voor haar en de naam behandeltour is de naam van het boek “Neeltjes-Tour” geboren.

Met dit boekje hoopt ze mensen te inspireren om in jezelf en de medische wereld te blijven geloven. De wetenschap en geneeskunde staan niet stil en zijn heel ver, al blijft er heel veel geld nodig voor onderzoek. Daarom heeft ze de opbrengst van het boek destijds ook geschonken aan het Verbeetenfonds in Tilburg en werd Neeltje (Lees Corina) mede-oprichtster en initiatiefneemster van de fietstocht de Verbeetenchallenge in Tilburg, Den Bosch en Breda. Een fietstocht tussen deze radiologische instituten welke nog steeds ieder jaar wordt georganiseerd.