Kanjer-Fietstocht 2023

Kanjer-Fietstocht 2023

Zondag 4 juni 2023 was het Cancer-Survivorsday en werd de 2e editie verreden van de Kanjer-Fietstocht.


De kanjer-fietstocht is bedoeld om aandacht te vragen en zichtbaarheid te creëren voor de nazorg na de behandelingen van kanker. 

Er werd een route gefietst (w.o. ook door ex-patiënten en naasten) in de vorm van een ster op navigatie (In 2022 was de route in de vorm van een hart) en de route was in totaal 200 km.
Uiteraard waren ook minder kilometers mogelijk.
Er kon op de route worden opgestapt om aan te haken in het peloton, zodat er ook een stuk(je) meegefietst kon worden zodat iedereen deel kon nemen.

Bij het Amphia ziekenhuis in Breda werd bij doorkomst door een ex-patient een schilderij overhandigd aan het verplegend personeel met het Kanjer logo.
Een prachtige zonnige dag met veel sportiviteit, saamhorigheid, verbinding, soms verdriet en zeker ook blijdschap en gezelligheid.
Een tocht waar verdriet en geluk samenkwam en gedeeld werd met een lach en een traan.
Met het samen delen van verdriet vermenigvuldig je ook weer geluk.
Het was geweldig!  

In 2024 meerdere harten en sterren door heel Nederland

In 2024 zal de Kanjer-Fietstocht in de vorm van een hart en een ster uitgerold worden op meerdere plaatsen in Nederland langs diverse ziekenhuizen in ons land.
Dit alles om voor diegene die met de ziekte kanker te maken hebben, of hebben gehad een hart onder de riem te steken, en ter nagedachtenis aan alle Kanjers die niet meer onder ons zijn.
Reageren?
Log in of maak (gratis) een account aan om te kunnen reageren en reacties van anderen te kunnen lezen! Account aanmaken