Een avondje alleen: leuke dingen om te doen om even tot jezelf te komen

Een avondje alleen: leuke dingen om te doen om even tot jezelf te komen

Je hebt binnenkort een avond voor jezelf en weet niet zo goed wat je moet doen. Je bent immers maar alleen en veel mensen zien dat al snel als saai. In dit lijstje hebben wij daarom wat leuke dingen voor je bedacht om gewoon even van je alleen tijd te genieten.

Alleen zijn: de een kan er enorm van genieten, voor de ander is het lastig. Ben je helemaal alleen? Dan is het makkelijk om te gaan zitten kniezen over van alles en nog wat. Het is belangrijk om dat in ieder geval te voorkomen. Al die onnodige negatieve gedachten brengen je immers nergens. Een beetje afleiding kan dan vaak geen kwaad.

Pexels lisa 1471991

Ontspan


Goed, ontspannen is nogal een brede tip natuurlijk, want er zijn erg veel manieren waarop je kunt ontspannen. Ontspannen is echter altijd goed voor je en zeker wanneer je het lastig vindt om alleen te zijn is dit een goede oefening. Kies dus een activiteit waarvan je zeker weet dat het een rustgevend effect heeft op jou. Pak een boek, ga in bad, of ga bijvoorbeeld mediteren. In feite maakt het niets uit, zolang je maar tot rust komt.

Gebruik je tijd


Soms ben je zo druk dat je voor een hele hoop zaken en klusjes eigenlijk geen tijd hebt. Heb je eindelijk een avond voor jezelf, dan is dit een heel goed moment om dat to-do-lijstje af te werken. Het is misschien niet het leukste werk om te doen, maar het zorgt wel voor een voldaan gevoel. Daarbij zorgt het er ook voor dat je de dag daarna weer met een opgeruimd en ontspannen gevoel begint.

Ga bewegen


Beweging is altijd goed voor je. Het zorgt voor ontspanning, leidt tot een gezondere levensstijl en het maakt dat je lekker moe bent, waardoor je beter in slaap valt. Besteed je avond dus nuttig door bijvoorbeeld een avondwandeling te maken, een rondje te fietsen of bijvoorbeeld door te gaan zwemmen. Zwemmen kan ook erg goed voor je zijn wanneer je nog wat zwakkere botten hebt (bijvoorbeeld van de chemo). In het water komt er namelijk veel minder druk op je botten te staan. Daarbij kun je door te zwemmen je conditie trainen, zonder dat je al snel te veel van je lijf vraagt.

Doe gewoon lekker waar je zin in hebt


Hopelijk hebben we je wat inspiratie kunnen geven. Is dat niet het geval en weet je nog steeds niet wat je moet doen? Maak je er niet al te druk over. Ga eens na waar je zin in hebt en doe dat dan. Uiteindelijk draait deze avond om jou en ben jij dus ook degene die kan beslissen wat je gaat doen. Heb je geen zin om ├╝berhaupt iets te doen? Plof dan lekker neer op de bank met een glas wijn of een kop thee. Pak iets lekkers voor jezelf en zet je favoriete serie of sportwedstrijd aan. Geniet van de rust en laad jezelf weer even helemaal op voor de volgende dag.

Pexels andres ayrton 6578815
Tess Mutsters
Tess Mutsters studeerde in 2020 af aan de opleiding journalistiek in Tilburg. Ze heeft een passie voor lezen, schrijven, redigeren en fotograferen. Op de middelbare school koos ze het natuur & gezondheid pakket, een achtergrond die niet vaak voorkomt ...
Meer van deze auteur
Reageren?
Log in of maak (gratis) een account aan om te kunnen reageren en reacties van anderen te kunnen lezen! Account aanmaken