10 natuurlijke activiteiten voor een lach op je gezicht

10 natuurlijke activiteiten voor een lach op je gezicht

Wat zorgt er bij jou voor een lach op je gezicht? Als je die vraag stelt aan mensen wordt er vaak geantwoord: mijn (klein)kinderen. Anderen geven aan vrolijk te worden van een passie of hobby en sommige mensen van hun werk. Maar wist je dat er buiten in de natuur heel veel dingen te vinden zijn die bijdragen aan een leuke, goede dag?

Dit artikel is afkomstig uit Kanjer nr 2. Wil jij alles in Kanjer lezen? Sluit dan nu een abonnement af en mis geen enkel nummer!

Er zijn veel leuke dingen te doen in de natuur of activiteiten die geïnspireerd zijn dóór de natuur. Deze activiteiten zijn niet altijd alledaags, maar wel ontzettend leuk om te doen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die veel tijd doorbrengen in de natuur over het algemeen gelukkiger zijn. Probeer snel een of meerdere activiteiten van onze lijst uit en tover een lach op je gezicht.

1. Geitenyoga

Ja, het bestaat echt. Als je in contact komt met deze schattige dieren zal je al snel ontspannen. Tel daarbij een portie yoga op en je bent nadien als herboren. Yoga tussen de geiten zorgt zeker voor gezelligheid en grappige momenten. Geiten staan namelijk enorm bekend om hun nieuwsgierigheid. Ze zullen dan ook onverwachte dingen doen om dicht bij je te komen - en dit zorgt voor komische taferelen.

Pexels sn bm 1773181

2. Broed een ei uit

Het klinkt misschien heel gek, maar het is ontzettend leuk om te doen. Doe dit natuurlijk wel met iemand samen. Pak beiden een kippenei en ontdek wie het langst op het ei kan blijven zitten zonder dat deze kapot gaat. Gegarandeerd de slappe lach!

3. Stampen in de plassen

Je ziet het vaak kinderen doen als het geregend heeft. Probeer het zelf ook eens en laat jezelf verdwijnen in het fijne gevoel van weer kind zijn. Wist je dat er zelfs een NK Plassen Stampen bestaat? En ja, volwassenen mogen zeker meedoen.

4. Blote voeten, Bewandel het blotevoetenpad

Nog eentje die absoluut in het rijtje thuishoort en in bijna ieder bos tegenwoordig wel te vinden is; het blotevoetenpad. Lopen op blote voeten is een bevrijdende ervaring en een manier voor echte natuurbeleving. Het pad is speciaal aangelegd om met je bloten op te lopen. In het begin kan het misschien wat onwennig aanvoelen, maar dat went snel.

Pexels isaac taylor 1557252

5. Knuffelen met alpaca’s

Ook deze activiteit klinkt misschien een beetje maf, maar toch is het zeer populair. Het knuffelgehalte van een alpaca is zeer hoog te noemen en het zorgt gegarandeerd voor een lach op je gezicht.

6. Slootje springen

Een eeuwenoud spel dat nog altijd gespeeld wordt. Om het nog wat moeilijker te maken kun je ook gaan Fierljeppen. Het Friese Fierljeppen is een officiële sport waarbij je met een lange stok zo ver mogelijk dient te springen over een sloot. Dit gaat natuurlijk niet altijd even soepel en dat zorgt dan vaak ook voor hilarische taferelen.

7. Volg een lach-of mopperworkshop

Beide zijn goed voor lichaam en geest. Na een vrolijke workshop (ook tijdens de mopperworkshop mag er gelachen worden) ben jij weer helemaal opgeladen.

Pexels helena lopes 708440

8. Bungee workout

Waarschijnlijk ben je niet heel bekend met deze workout. Het is een sport die steeds populairder wordt. Met een soort klimtuig word je vastgemaakt aan een elastiek dat aan het plafond is bevestigd. Hierdoor kun je bijna gewichtloos door de ruimte bewegen en de meest gekke sprongen maken. Je hoeft er niet superfit voor te zijn en je traint tegelijkertijd al je spieren. Bovendien is het ook nog eens enorm leuk om jezelf volledig te laten gaan.

9. Vier een feest

Je hebt niet altijd een reden nodig om een feestje te vieren. Soms is het juist leuker om te feesten zonder een bepaalde reden. Deze is niet in de natuur te vinden, maar uiteraard kun je hier creatief mee zijn. In een partybus kan jij al toerend door de mooiste natuurlocaties van Nederland losgaan. Alles in de bus is aanwezig voor een compleet feest op wielen; drankjes, hapjes, een goede dansvloer en natuurlijk mag je je eigen muziek uitkiezen. Uiteraard is de partybus voorzien van een chauffeur zodat iedereen kan genieten. Doe eens gek en ga helemaal los!

10. Workshop klompen schilderen

Een wat? Ja, je leest het goed. Beschilder een paar klompen in jouw maat, precies zoals jij het wilt. Na een gezellige middag steel jij de show met jouw unieke paar klompen.

Hopelijk toveren deze tips een lach op je gezicht, want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
Jacoline de Boer | Redactie
Soms gebeuren er dingen in je leven waardoor je kijk op iets veranderd, zo ook bij mij. Ik ontdekte dat ik door te schrijven tot rust kwam, het maakte niet uit wat ik schreef. Inmiddels heb ik al honderden teksten geschreven met de meeste ...
Meer van deze auteur
Reageren?
Log in of maak (gratis) een account aan om te kunnen reageren en reacties van anderen te kunnen lezen! Account aanmaken